annonse

Published on februar 23rd, 2022 | by Ola Michaelsen

0

Derfor bør du lese nyheter fra flere kilder

Det å lese nyheter er en viktig måte å få informasjon om samfunnet vårt på. Og måten artiklene er vinklet på, er nesten like informativt som det som faktisk står der. Og det er viktig at vi får så mye informasjon som mulig, derfor er det viktig at vi ser på ting fra forskjellige vinkler.

Det er mange som leser dagens nyheter mens drikker morgenkaffen. Men litt for mange av oss har litt for lite variasjon når det kommer til hvilke kilder vi henter informasjonen vår fra. Og når det kommer til nyheter er det faktisk veldig viktig at vi varierer hvilke medier vi få informasjonen vår fra. Som med alt annet, er det også sånn at avisene heller ikke har mulig til å dekke noe på den måten de kanskje skulle ønske. Derfor vil det alltid være mangler når det kommer til hvordan noe blir fremstilt.

Hvordan er nyhetene vinklet?

Det er faktisk like viktig å se på hva som ikke står i nyhetsartiklene, som hva som faktisk står der. For hva som er med å ikke, hjelper deg som leser med å se hvilken vinkel noe er skrevet før. For nyhetene har ikke muligheten til å være 100% nøytrale. De er skrevet av mennesker, og mennesker har bias og andre forutsetninger som gjør at det er umulig å være helt nøytrale – selv om de selvsagt prøver å være det.

Det å se på hvordan noe er vinklet er en viktig del av det å lese nyheter i dag – og dette er noe av grunnen til at det er så smart å lese nyheter fra flere kilder. Det vil nemlig gi deg historien fra flere forskjellige vinkler, og gjør det enklere for deg som leser å finne det som er kjernen i saken du leser i de forskjellige avisene.


About the AuthorBack to Top ↑