Bolig Dusjkabinett

Published on april 15th, 2018 | by Ola Michaelsen

0

Dusjkabinett – elegant og praktisk

Den smarteste løsningen på badet

Et dusjkabinett er rett og slett et kabinett rundt dusjen som sørger for at vannet ikke spruter ut over hele badet når dusjen benyttes. I norske hjem er dette den aller vanligste løsningen på badet, og de kommer i alle prisklasser, med alt fra enkle og økonomiske modeller til elegante kvalitetsprodukter i solide materialer. I utgangspunktet består kabinettet av fire vegger, hvorav én til to av disse er dører. Som regel er den nederste delen en skål med sluk, som kobles til avløpsrøret på badet. På veggene er det montert dusjhode og blandebatteri, og noen modeller har også andre praktiske elementer, som for eksempel kroker eller såpehylle.

Ulike typer dusjkabinett

De billigste dusjkabinettene er ofte laget i plast med halvveis gjennomsiktige dører. Siden de ikke koster så mye, kan man ikke forvente seg all verdens kvalitet her, men de gjør som regel den nytten de skal. De er ofte enkle å montere, men det anbefales allikevel alltid å benytte seg av fagfolk når man skal pusse opp på badet. Det er mulig å se utvalget av dusjkabinett her og få et inntrykk av hva som fins der ute.

Dersom det er økonomisk mulig, anbefales det å vurdere et kvalitetsprodukt som koster litt mer. Det fins et stort utvalg kabinett med alt fra massasje-dusj til lysterapi og musikkavspilling via høyttalere. En dusj behøver ikke å være skreddersydd og murt fast i veggen for å være luksuriøs, og siden det fins mange produsenter på markedet, er det ofte kampanjer med rabatter hvor det er mulig å gjøre et skikkelig kupp. Det fine med dette produktet er at det er et komplett produkt, i motsetning til skreddersydde løsninger, hvor man er nødt til å gå til innkjøp av hvert enkelt element, for ikke å snakke om hva det koster med håndverkere på badet.

Kant eller bue?

Det er liten tvil om at pris er en av de viktigste faktorene når man vurderer å kjøpe ny dusj til badet. Derfor er det noen som glemmer å ta stilling til om de skal velge buede dører eller ei. Hvis badet er lite, er det aller beste å gå for et kabinett med buet front. Med buet front, opptar dusjen mindre gulvplass, uten at det går utover opplevelsen, siden de aller færreste benytter seg av dusjens ytterste hjørne når de skal vaske seg. Selv om modeller med buede dører ofte koster litt mer, er det ingen tvil om at de er mer praktiske.

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑