Mat no image

Published on juni 1st, 2018 | by Ola Michaelsen

0

Herlige gryteretter som lager seg selv!

Chili Con Carne

Det er alltid deilig når man lager middag som ikke gir så mye oppvask. Når man lager hele middagen i en gryte så får man nettopp det. Du kan enkelt tilberede og servere maten i samme gryte. Ja, du må kanskje lage tilbehøret i en annen gryte, men hovedretten lages og serveres i en og samme gryte. Disse lager seg mye selv, og er faktisk nesten enda bedre når de har stått over natten. Lag gjerne en stor porsjon og spis flere dager.

Gulasj er en, i økende grad, populær rett i Norge. Det er egentlig den ungarske nasjonalretten. Vi har her en oppskrift på gulasj som er laget med oksekjøtt som kan serveres rett fra gryten. Det beste tilbehøret til gulasj må jeg si er potetmos, og det må du jo da servere i en annen gryte ved siden av.

Chana Masala er en indisk gryterett som til og med er helt uten kjøtt. Retten består av kikerter og mye krydder, som jo er vanlig i det indiske kjøkken.

Jegergryte høres veldig naturlig og spennende ut. For det som er i en jegergryte må jo være noe som en jeger selv har skutt og tilberedet over et bål i naturen med ingredienser som jegeren selv kunne finne i nærheten av urter og bæ. Det er ikke helt tilfellet da, med mindre jegeren har vært på jakt på bondegården og skutt en ku eller gris. Jegergryte består nemlig som regel av biter av mørbrad eller oksekjøtt. Det har vi her på godtnoe gjort noe med, så klikk deg inn på oppskriften og få en skikkelig jegergryte!

Chili con carne er en klassisk sterk gryterett, eller det er jo opp til deg, kokken, selvfølgelig! Den er fylt med smak og inneholder jo også chili. Det er en skikkelig simrerett, som blir best av å simre i fred. Det trenger derfor ikke å være så mye arbeid for deg, ettersom du kan få gjort andre ting mens retten simrer under lokk. Retten kan lages på mange forskjellige måter, og vi gir deg noen forskjellige varianter du kan prøve.

Butter chicken er enda en indisk gryterett, men denne er med curry. Det indiske kjøkken byr på mange lekre gryteretter som du skjønner, mange av dem med krydderblandingen curry. Alt lages i en og samme gryte, og serveres til kokt ris og/eller de indiske flattbrødene naan eller chapati.

Coq au vin er en fransk gryterett som rett og slett betyr hane med vin. Ettersom hane er vanskelig å få tak i nå om dagen består retten som regel av kylling som kokes i rødvin blandet med krydder og andre godsaker som sammen skaper en skikkelig velsmakende rett. Lag gjerne en stor porsjon som kan spises over flere dager, og serveres gjerne med en god potetmos.

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑