jobb multitasker

Published on august 19th, 2018 | by Ola Michaelsen

0

Hvordan få mest mulig ut av arbeidsdagen din som en “multitasker”

Føler du ofte at arbeidsdagen din begynner å komme ut av kontroll? Du starter hver dag med en plan om å få en masse gjort, men blir raskt distrahert med fokus på ting som ikke er så viktige og rett og slett så somler du. Så hvordan kan du få orden på tiden?

Tre grunnleggende trinn i produktivitet

Alle arbeidere og arbeidsdager er unike, men tre overordnede ideer gjelder alle når det handler om produktivitet:

  1. Stol på de små trinnene. Du kan ikke forvente å forandre år av arbeidsvaner over en natt. Små endringer i hvordan du arbeider kan gradvis bety store endringer innen produktivitet. Prøv et tips, og fortsett å legge til flere når du funnet de strategiene som fungerer best for deg. Hvis du trenger flere strategier, kan du kikke på nordikselskap.no, hvor du finner en masse bra tips.
  2. Vær ansvarlig. Enten det handler om den ukentlige innsjekkinger med en kollega eller å opprette dine egne deadlines og dele dem med alle andre, er det viktig å være ansvarlig for å få jobben gjort.
  3. Tilgi deg selv. Du er jo bare menneske: Forstå at du noen ganger kommer til å gjøre feil, bli distrahert og ha en dårlig dag. Det er viktigere å gå videre enn å tenke for mye på feilene dine. Når du går til sengs om natten i dine vakre Georg Jensen Damask laken, bør du ikke tenke på hva du gjort galt, men hva du gjort riktig.

Hva å gjøre som en “multitasker”

Hvis man gjerne vil gjøre flere ting på en gang, oppnår man ofte svært lite.

Gjør én ting av gangen!

Etter beste evne skal du sette opp et arbeidsmiljø som oppfordrer til å utføre én oppgave av gangen. Det er nok ikke realistisk å tro at vi kan bruke av gangen for en enkelt oppgave, men selv å bare forplikte seg til å gjøre én ting i fem minutter kan bety produktivitetsfordeler.

Her er noen små, enkle endringer du kan gjøre:

  1. Fjern fristelsen: Motstå aktiv fristelsen av å sjekke urelaterte sosiale medier mens du jobber med en oppgave. Noen arbeidere kan trenge å installere avleidingsprogrammer på enhetene sine som forhindrer tilgang til de mest vanedannende delene av internett i løpet av bestemte tidsperioder.
  2. Arbeid på en skjerm: Slå av mobiltelefonen og slå av den andre skjermen. Du må kunne fokusere på hva som er viktig og ikke bli distrahert.
  3. Flytt: Hvis du føler at du begynner å miste fokus og leser den samme setningen om og om igjen, eller hvis tankene er på vei bort fra temaet, bør du stå opp og gå rundt rommet. En kort tur rundt kontoret kan øke humøret, redusere sulten og hjelpe deg med å refokusere.
  4. Arbeid i intervaller: Still inn en timer i fem eller ti minutter og forplikte seg til å fokusere på oppgaven din i løpet av den tiden. Deretter får du en minutt av distraksjon, så lenge du kommer tilbake på oppgaven din etterpå.

Lykke til med arbeidet ditt og husk å belønne deg selv når du har lykkes, f.eks. med disse fantastiske HairLust Hair Gummies!


About the AuthorBack to Top ↑