annonse

Published on januar 20th, 2022 | by MadEye Digital

0

Hvordan investerer man i sin egen framtid?

Når man jobber mesteparten av livet så vil man jo gjerne ha noen avkastning på dette. For om man alltid går i null har man ingen sikkerhet for sin egen framtid og man har heller ikke mye fleksibilitet. Derfor skal vi i denne artikkelen se på hva du kan gjøre for å gjøre din framtid bedre.

Gode investeringer kan gi deg tryggheten du trenger

Et begrep som har kommet i nyere tider er FIRE. Dette står for Financially Independent, Retire Early. Som på norsk betyr økonomisk uavhengig, pensjoner tidlig. Det betyr i hovedsak at du har økonomi og avkastning som tilsier at du kan leve en ønsket livsstil uten å måtte jobbe. I Norge har vi vår pensjon, men den har man ingen 100% garanti for og det hadde vel vært deilig å kunne pensjonere seg før? Pensjon trenger ikke bety at man ikke gjør noe. For her snakker vi bare om å ha behovene dekket, uten bekymringer.

Det kan være enklere å komme i gang med aksjer enn du tror

Mange føler at aksjer er lite tilnærmelig. Og når vi får store, men kortvarige fall så er det mange som synes det er skummelt. Slik trenger det ikke være. For selv om vi har hatt fall så har det vært en kontinuerlig stigning når vi ser på totalen. Og nå finnes det mange plattformer hvor hvem som helst kan lett komme i gang. Jeg anbegaler at du leser Aksjebloggens anmeldelse av eToro for å få et bedre innblikk i dette.

Slik kan du enkelt prøve deg fram uten å måtte risikere mye penger. For det er lurt å gjøre seg godt kjent først før man investerer for mye. Man burde sette opp noen grunnregler for seg selv og høre på råd fra eksperter. Uansett så har man aldri noen garanti for gevinst og man bør aldri investere penger man ikke har råd til å tape.

Kryptovaluta har vokst drastisk i det siste

Hvis det er noe som har gitt mange mulighet til tidlig pensjon de siste årene så er det kryptovaluta. Hvor det er flere som har tjent millioner av kroner på bare noen timer. Dette har ført til at kryptovalutaer har gått fra å være noe som har blitt sett på som lite fortrolig til noe som er verdt mer enn gull. Som videre har ført til at flere instanser støtter kryptovaluta og flere nye kryptovalutaer kommer på banen. Man burde også her sørge for å ha tilstrekkelig med kunnskap før man setter i gang.

Start med eiendom så tidlig som mulig

Noe som kan gi deg stort frihet i fremtiden er eiendom. Om du kommer deg inn på boligmarkedet tidlig kan du få med deg oppturer i markedet. Og om du betaler ned boligen så åpner det rom for å investere i flere eiendommer. Dette kan bli en passiv inntekt i form av utleie som kan gi deg tidlig pensjon om du vil. Om du er under 34 år bør du sørge for å spare på BSU.


About the AuthorBack to Top ↑