Mat Kjøleskap

Published on februar 16th, 2018 | by Ola Michaelsen

0

Orden i kjøleskapet

Det er mange fordeler ved å ha orden i kjøleskapet og fryseren. Når man får et overblikk over hva man har er det lettere å unngå å kjøpe ting man har fra før av, og du legger bedre merke til mat som bør spises før den går ut på dato – mindre matsvinn og bedre for lommeboka!

Seksjoner

Når du skal rydde i kjøleskapet eller fryseren kan det være smart å lage noen inndelinger som skiller ulik mat fra hverandre. Da vet du hvor du finner det du trenger, og det blir lettere å holde øye med ting som går tomt, eller varer du har mye av. Når matlageret er ryddig får man som oftest også plass til mer! Her ligger utfordringen i å holde på systemet, og for å få familien med på det kan det i starten være lurt å gi hyllene eller skuffene merkelapper.

Kurver i kjøleskapet

For å skille maten fra hverandre kan man også godt velge å ha kurver i kjøleskapet. Med gjennomsiktige kurver er det lett å finne det du skal ha, og man utnytter også plassen betraktelig bedre når varene lettere kan stables oppå hverandre, slik pålegg ofte gjør. Hvordan man velger å kategorisere maten er opp til hva som gir best mening for en selv, og når alt har sin faste plass går oppryddingen også ofte raskere.

Ha ting du bruker ofte lett tilgjengelig

Det kan være en god idé å sørge for at de matvarene du bruker oftest er lett tilgjengelige. Du sparer tid, og slipper å flytte på alle mulige andre ting hver gang du skal få tak i det du bruker aller mest. De tingene du derimot sjeldent bruker, og som kanskje også har lang holdbarhetstid kan med fordel stå litt mindre tilgjengelig, som for eksempel på øverste hylle.

Les mer om kjøleskap på https://gram.no

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑