annonse

Published on april 7th, 2021 | by Ola Michaelsen

0

Slik velger du riktig nettmegler

Ønsker du å tre inn i et spennende og stadig endrende univers, der du har mulighet til å tjene penger? Da kan du starte å selge og kjøpe aksjer. En aksje er en del av en børsnotert bedrift som du kan kjøpe og dermed eie en del av selskapet.

Kjøp og salg foregår på nett hos ulike nettmeglere. En nettmegler er en nettbasert tjeneste der du som kjøper og selger kan drive handel. Du kan lese om nettmeglere her: https://aksjeskole.com/nettmegler/.

Før du starter

Før du starter å handle aksjer er det viktig at du har god kunnskap om markedet, og spesielt om bedriften du ønsker å kjøpe aksjer i. Slike investeringer kan nemlig være et sjansespill, og det er lurt å vite noe om selskapet før du bruker penger. Dette kan du blant annet gjøre ved å lese deg opp på selskapene og følge med på nyheter. Hos noen nettmeglere vil du finne egnene sider for å følge med på statistikk og nyheter hos de ulike børsnoterte selskapene.

Hvilken megler bør jeg velge?

Når du har kunnskap om aksjene du ønsker å kjøpe, er det tid for å finne en ønskelig nettmegler du vil bruke til å kjøpe og selge. Noen av de største nettmeglerne i Norge er Nordnet, Sbanken Aksjehandel og DNB aksjehandel. For mange vil det viktigste ved en nettmegler være at den er intuitiv og brukervennlig. Du skal enkelt og greit kunne handle og det skal ikke oppstå noen komplikasjoner om du plutselig skulle ønske å selge en aksje. I tillegg er det mange som ønsker funksjoner som analyseverktøy eller sanntidsinformasjon. Ulike nettmeglere skilles etter hvilke markeder de har tilgang til og hva du må betale for å handle hos dem.

Når du nå kan litt mer om nettmeglere er det din tur til å sjekke ut de ulike nettjenestene selv!


About the AuthorBack to Top ↑