nettbutik Nettbutikk

Published on mars 26th, 2018 | by Ola Michaelsen

0

Start din egen nettbutikk

Hvis man har et internettabonnement og en datamaskin, har man muligheten til å nå millioner av mennesker ute i den store vide verden. En nettbutikk fra sofaen der hjemme har derfor et utrolig stort potensiale – men er det vanskelig å starte egen nettbutikk, og koster det mye? Her gir vi deg svarene på noen av de aller mest vanlige spørsmålene omkring nettbutikk. Les mer på www.smart-web.no.

Ikke selg for dyre varer

Det har vært mange undersøkelser om hva det er som selger mest på Internett. Én ting kan alle undersøkelsene være enige om, nemlig at det er lettest å selge produkter som koster under 500 kroner. I tillegg virker det som om det er lettere å selge merkevarer, siden det er noe folk kjenner, og ofte allerede har et forhold til. Selv om det kan være vanskelig å få bygget opp ditt eget merkenavn, så er Internett helt klart det stedet hvor det lettest og raskest kan la seg gjøre. Her skal du huske på å bruke alle de sosiale mediene for alt det de er verdt.

Hvorfor kjøper vi på nettet?

Det er flere årsaker til at vi handler på nett. En av de viktigste er at det er enkelt og bekvemt, og produktene blir som oftest levert direkte hjem til deg. I tillegg er sortimentet gjerne større enn i den fysiske butikken, og prisene er i tillegg gjerne billigere. Vi har etterhvert blitt så vant til å handle på nettet, at vi ikke forbinder slik handel som noen risiko lengre. Netthandelen har modnet, og det er kanskje på tide at du også etablerer deg?

Hvordan starter man?

Du skal for det første gjøre deg kjent med en del uttrykk og begreper før du går i gang. IBM Norge har laget en startpakke i samarbeid med Fellesdata, som absolutt kan være lurt å kikke litt på. De hjelper til med SET-godkjenning, betalingssystem, planlegging og drift av nettbutikken din.

Det kan også være lurt å starte forsiktig i det små, og få en følelse av hvordan det hele fungerer, før man eventuelt tenker på å starte stort. Har du planer om å vokse videre, så kan det være lurt med en samarbeidspartner.

Det viktigste av alt er allikevel at man husker på å ha kundene i fokus. En god nettside, gode betalings- og fraktløsninger er alfa og omega for en god kundeopplevelse.

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑