Helse E-sigaretter

Published on juli 8th, 2017 | by Ola Michaelsen

0

Trenden har tatt Norge med storm

Norge er et av de landene som er flinkest til å mishandle og å diskriminere mot røykere. Dertil har vi nå også fått en grunn til å ha åpen uteservering året rundt. Andre land har liknende strenge lover, også kombinert med den økte kunnskapen i befolkningen, om at tobakksrøyk ikke nødvendigvis ikke er det sunneste man kan få i seg. I Norge har mange gått over til å snuse, og vi er et av de landene med størst andel snusere i verden.

Andre steder i verden står ikke snus-tradisjonen like sterkt, og innen EU er det til og med blitt forbudt å selge snus, selv om man kan bestille det via postordre fra medlemslandet Danmark. Fra USA her vi derimot fått den høyteknologiske løsningen, på i alle fall noen av de helsemessige ulempene ved røyking. Så den som ikke liker snusen, men som likevel ønsker å ta ett sted i riktig retning, kan nå bestille E-sigaretter og påfyll fra selskaper som xsmoke her. Det er fortsatt ikke direkte tillatt å segle konsentrert nikotin i Norge, noe som kreves for å fylle på E-sigaretter, men det er lov å bestille dette via postordre, så lenge man handler inn til eget bruk.

Langt billigere enn å røyke vanlig siggs

Om du kjøper vape-utstyr og påfyllingsvæske fra xsmoke, så slipper du i tillegg billigere unna, enn om du konstant kjøper sigaretter i butikken. Du kan lett kutte kostnadene rundt din egen røyking ned til rundt 25 %. Grunnen er selvfølgelig også den samme, som for at man ikke kan kjøpe påfyllingsvæske med nikotin i Norge. Den er ikke godkjent som et tobakksprodukt enda, og kan derfor ikke skattlegges, eller avgiftsbelegges på samme måte som vanlig tobakk.

En helsemessig advarsel er på sin plass

Dampen som man inhalerer når man røyker, eller vaper E-sigaretter, er langt sunnere enn den røyken som man får i seg når man røyker tobakk. Det finner nemlig ikke sted noen forbrenning, og man inhalerer ikke tjære og andre ting som er farlige å få i seg.

Dette gjør vaping til et sunnere alternativ, men det gjør ikke vaping sunt. Konsentratet som varmes opp for å skape dampen, inneholder nikotin, noe som jo er hele poenget med vapingen, men nikotin i seg selv er også helsefarlig. Grunnen til at nikotin er farlig, er at det strammer inn alle kroppens blodårer. Over tid kan dette medføre en begrensning av blodsirkulasjonen i de små blodårene, i hele kroppen.

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑