annonse

Published on februar 24th, 2023 | by MadEye Digital

0

7 tips for å komme i gang med hagearbeid – bli en hageentusiast uten å være ekspert!

Gardening kan være gøy og veldig tilfredsstillende. For å komme i gang trenger du ikke å være en hageekspert! 

Her er 7 tips som vil hjelpe deg med å begynne din reise i hageverden:

1. Start smått

det trenger ikke å være en stor prosess fra begynnelsen av. Fokuser på å begynne med noe du kjenner til, og som ikke er for overveldende. Du kan begynne med å plante en eller to blomster, for eksempel, eller et lite kjøkkenhage. Dette vil gi deg en idé om hvordan det er å være ute i hagen og jobbe med dine planter.

2. Oppdag disse plantene som krever lite stell

Noen planter krever lite vedlikehold og er derfor ideelle for de som ikke har mye tid å gi til hagearbeid. Disse plantene trenger minimal pleie, noe som betyr at du kan nyte synet av en frodig hage uten å bruke mange timer på det. Her er noen planter som krever minimalt med stell:

  • Klematis
  • Høstaster
  • Storbladet løvefot

3. Få god råd fra erfarne gartnere.

Det kan være en god ide å samarbeide med noen som har erfaring med hagearbeid. De kan hjelpe deg med å velge riktige planter og gir deg gode råd om hvordan du skal ta vare på din hage.

I tillegg til å spørre erfarne hageeiere, så finnes det mye informasjon om hagearbeid som ligger tilgjengelig på nettet. Det er en god idé å følge med på nettsider og blogge, for å holde seg oppdatert på de nyeste tipsene. Dette vil hjelpe deg med å lære om den beste måten å ta vare på din hage.

4. Kjøp spesialutstyr.

Hvis du ønsker å gjøre hagearbeidet enklere, kan det være lurt å investere i utstyr som vil lette jobben. Det finnes et stort utvalg av verktøy som er designet for å hjelpe deg med hagearbeid. På Landhage kan du finne de nyeste produktene som vil gjøre hagearbeidet ditt enkelt og smertefritt.

5. Lag en plan for din hage.

Tenk nøye gjennom dine mål for hage, og lage en plan som vil hjelpe deg å nå disse målene. Tenk på om dette er for å fokusere på blomster eller grønnsaker, om du skal ha en stor eller liten hage, og hvor mye tid du har til å jobbe med den.

6. Prøv forskjellige typer planter.

Det kan være gøy å prøve ut nye planter og selv om de ikke alltid er så vellykkede, vil du lære mye av å prøve.

7. Vær på vakt med ugras!

Det er veldig enkelt for ugress å spre seg rundt i hagen din og det kan være vanskelig å fjerne det når det har etablert seg. Pass derfor på å fjerne ugras regelmessig og undersøk hagen din med jevne mellomrom for å se om det er noen tegn til ugress.

Lykke til med å komme i gang med din hage! Med disse tipsene vil du sikkert lykkes. Ha det gøy!


About the AuthorBack to Top ↑