Bolig Robotstøvsuger

Published on august 2nd, 2017 | by Ola Michaelsen

0

Fordeler med robotstøvsuger

Robotstøvsuger er kanskje noe av det smarteste som er oppfunnet. Det fungerer slik at man anskaffer seg en slik støvsuger. Når man tar den ut av pakken må man passe på at den er ladet. Når den er ladet så har de forskjellige modellene et par forskjellige funksjoner. Alle har en av og en på knapp. Trykker man på knappen begynner roboten å gå rundt i rommet. Den støvsuger da mens den går og sier i fra når den er full. Da må boksen med bøss tømmes. Robotstøvsugere kan gå på tepper og de detter ikke ned trapper. De har små sensorer rundt seg og under seg.

Sensorene gjør at de ikke detter ned trapper og at de flytter seg litt når de treffer en vegg eller en stol eller annet. Det er veldig praktisk med en slik støvsuger da den støvsuger til den trenger mer batteri eller til den synes den er ferdig.

Når den er tom for batteri går den tilbake til sin ladestasjon og lader seg selv. Et ganske unikt konsept. Flere robotstøvsugere har også forskjellige innstillinger som man kan utnytte. En slik innstilling er timeplaner. Altså at man kan sette roboten til å støvsuge på forskjellige tidspunkt. Et av disse tidspunktene kan jo være når huset er tomt og alle er på jobb eller skole. Da er det rent når man kommer hjem. Alle setter pris på et rent hjem.

Nyere roboter har også en type gps og lesemekanisme i seg. Dette gjør at roboten leser taket i huset slik at den vet nøyaktig hvor veggene er for å støvsuge absolutt alle deler av huset. Det hadde vært veldig upraktisk hvis man kommer hjem til et nesten støvsugd hus, men så mangler man noen steder.

De fleste roboter har også en kapp på toppen for flekker. Trykker man på denne knappen støvsuger roboten ekstra godt i sirkel, for å få opp absolutt alt av bøss. Roboten er også liten, så den kommer seg fint under stoler, bord og sofaer. Den er kun noen få ganger de kan sette seg fast. Da sier de i fra og de trenger et dytt.

Det er nesten ingenting disse robotene ikke gjør, men de går ikke trapper. Ikke ennå. Man kan også kjøpe seg mopperoboter. Disse robotene mopper gulvet skulle man ønske seg noen vaskefrie dager i uken. Støvsugeroboter er nok noe av det praktiske man kan skaffe seg er man litt lei det daglige.

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑