Bolig Spisebordet

Published on april 21st, 2017 | by Ola Michaelsen

0

Spisebordet i utvikling

Spisebordet er et viktig møbel i alle hjem, for rundt det kan familien samles og snakke sammen alle som en. I en ellers travel hverdag, er det ikke alltid man har tid til å sitte ned å snakke sammen. Disse bordene finnes i alle mulige fasonger og kan lages i tre, så vel som andre materialer som metall, glass og aluminium. Ofte kan man legge inn flere plater slik at bordet blir større, og man kan invitere mange gjester til fest eller jubileum. Om man velger å ha spisebordet på kjøkkenet eller i stua, varierer fra familie til familie og fra generasjon til generasjon. Men mange skiller mellom bord som er på kjøkkenet og det som er i stua. Det er kanskje vanligere å spise frokost på kjøkkenet, mens man spiser middag i stua. Men dette er like forskjellig som andre ting mennesker er forskjellige på.

Multifunksjonelt og mange stilarter

Spisebordet har gjennomgått en stor utvikling slik som mange andre ting, men er i dag mer et bord man bruker til ulike ting. Man spiser her, man gjør lekser og arbeid her, man spiller spill sammen og man samtaler med familie og venner rundt bordet. Mulighetene er mange og det er godt å kunne ha en slik samlingsplass og at det ikke bare blir et møbel man sjelden bruker.

Fasongen på spisebord varierer, men det tradisjonelle bordet er rektangulært, med mulighet for uttrekk og plater. Da kan man gjøre om hverdags-bordet til et festbord. Andre bord er runde, og mange har runde bord på kjøkkenet. Det skaper en fin stemning og et slags sentrum i rommet. Er spisebordet for kjedelig, så kan du kjøpe et spisebord her.

Materialene som benyttes er ofte tre av ulike sorter. Mørkt tre av for eksempel teak er veldig populære men krever god belysning. Lyse bord av eik er også populære. De skaper en flott atmosfære i rommet. I tillegg til bordet skal man huske på at det skal stå stoler rundt. Dette skal være behagelige stoler som det går an å sitte på en stund. Disse bør være i en nøytral farge, for eksempel grå.

Stor eller liten familie

Man bør velge et bord å spise ved som passer til familiens bruk. Er man en stor familie, kan man ha et stort rektangulært bord i stua som man spiser middag ved på hverdagene. Da blir det plass til både liten og stor. Er man bare et eldre par, kan man jo gå for et mindre bord hvor man kan holde hender og kose seg med god mat.

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑