Bolig Lavere boutgifter

Published on april 2nd, 2019 | by Ola Michaelsen

0

Lavere boutgifter

Det kan være dyrt å bo, og det gjelder enten du eier din egen bolig eller ikke. Det er mange utgifter som skal betales, som avdrag på boliglån eller husleie, eiendomsskatt, strøm, kommunale avgifter og så videre. Noen ganger kjennes det ut som om oppramsingen av utgifter ikke har noen ende.

I denne artikkelen skal vi prøve å komme med noen gode råd og tips til hvordan du kan få lavere boutgifter.

Refinansiering av lån

Utgifter til boliglån og annen gjeld gjør store innhugg i budsjettet vårt. Derfor kan det være lurt å se på muligheten for å refinansiere. Dette kan du enten gjøre ved å prute på lånet i den banken der du har det eller se deg om etter et billigere lån. Selv noen få prosent lavere vil gi deg en bedre kalkyle for boutgifter. Du vil få mer penger til overs, som du kan bruke til å betale ned større avdrag. Du kan også bruke pengene du sparer på å dekke andre boutgifter eller sørge for nødvendig vedlikehold.

Bytt leverandører

Vi er flinke til å jakte pris når vi skal handle forbruksvarer, men ikke like flinke når det kommer til å jakte pris på ting som bank, forsikring eller strømleverandører. Vi bor i et land der vi er avhengig av mye varme for å ikke fryse om vinteren. Det er mye penger å spare på å slukke lamper og senke nattetemperaturen, men det er også en god del penger å spare på å bytte til en billigere leverandør.

Det er viktig med en god innboforsikring og samt en husforsikring om du eier egen bolig. Her kan det også være mye penger å spare på å ta seg tid til å sammenligne tilbud og tjenester. Sjekk også etter om du ikke har tilgang til rimeligere forsikring gjennom avtaler jobben din har.

Vedlikehold av boligen din

Det er viktig å vedlikeholde boligen din. Du trenger nødvendigvis ikke å pusse opp hele tiden, men det er viktig å utføre vedlikehold av fasade, vinduer og andre viktige elementer. Dette bidrar til at boligen din beholder sin verdi, og sørger for at du får noe igjen for pengene du har investert om du ønsker å selge på et senere tidspunkt. Det er mange banker som tilbyr lån til oppussing. Sørg bare for at du ikke tar det første og beste tilbudet, men sørger for å sammenligne dem og velge det med den laveste renten.

Få inspirasjon

Sosiale medier er en fin måte å få inspirasjon til boligen på. Her finner du mange fine bilder fra andres hjem og du kan selvsagt legge ut dine egne. Det er alltid gøy med hyggelige kommentarer på arbeidet du har gjort i hjemmet. Instagram er så populært at til og med banker som NordeaNorge har kastet seg på trenden. Her kan du se hva de holder på med av aktiviteter som skal føre til en bedre økonomisk hverdag for både deg og meg.

Legger du ut egne bilder på Instagram er det lurt å tagge dem slik at andre som er interessert i bolig finner dine bilder.


About the AuthorBack to Top ↑