Bolig badinspirasjon

Published on september 30th, 2018 | by Ola Michaelsen

0

Vakkert og/eller et praktisk bad?

Selve baderommet

Du står der og ser deg i speilet. Speilet henger en smule skeivt, og malingen har begynt å sprekke flere steder. To fliser rundt vasken er løse. Sluket har sett sine bedre dager, varmekablene synger på siste verset og selve baderoms-innredningen har to dører som mer eller mindre har falt av hengslene og du må fysisk ha på en strips over håndtakene på skapet under vasken for å få plass til alle håndklærne. Det er nok på tide å få litt orden.

Å planlegge badet

Her er noen ord og praktiske punkter som kan være lurt å tenke over før du starter på selve baderomsrenoveringen:

  • Hva er budsjettet?
  • Gjøre det selv, eller leie fagfolk?
  • Hvor stort er selve badet?
  • Hvilke funksjoner skal badet ha? (Hvor mange personer skal bruke det/ dobbel vask/ dusjkabinett/ dusj direkte på flis/ toalett på gulv eller opp fra gulv/ kombinert med vaskerom m.m.)
  • Hvilke farger er ønskelig?
  • Hvilken type baderoms-innredning og baderomsinteriør er ønskelig?
  • Hvor kan man finne bad innredning inspirasjon for mer detaljer og ideer?

Med andre ord er det mange hensyn å ta før man starter fysisk på selve badet. Gulroten i alt arbeidet er å få akkurat det badet man ønsker seg. Tenk også på om dette er et bad du ser for deg å nyte om både 5 og 10 år også. Tenker du langsiktig så får du ennå mer glede av badet ditt.

Bruk og interiør

Selve bruken av badet er viktig å ta med i betraktningen. Man kan alltids finne fine fliser eller veggplater, praktisk dusj og badekar, men har du valgt en vask, når det er fem personer som skal bruke bade i løpet av morgenrushet, er det dumt å angre på at du ikke tok dobbeltvasken. Og er du en stor familie trenger du mange håndklær, så husk å velge nok skap og dype nok skap.

Og ja, man kan pynte på et bad. Baderomsinteriør er like spennende som interiør for stuen eller soverommet. Det er flust å velge i når det gjelder tekstiler i form av gardiner, håndklær, tepper og kluter. Videre har du pyntegjenstander, såpedispensere, tannbørsteholdere, knagger, og mye mer. Det du burde ha i bakhodet er hvilke farger som passer sammen med resten av badet ditt. Og det er lettere å bytte ut pynt og tekstiler enn flis og baderomsinteriør. Så du kan enten gå for et praktisk bad som innehar akkurat det du trenger, eller du kan si ja takk, begge deler! Et praktisk bad kan også være vakkert.


About the AuthorBack to Top ↑